De Kinderconferentie VOS-ABB bij het Liliane Fonds in Den Bosch

Elk jaar organiseert VOS/ABB de School!Week, waarin openbare en algemeen toegankelijke scholen in heel Nederland zich stevig op de kaart zetten. Zij organiseren allerlei activiteiten en laten op basis van de kernwaarden van het openbaar onderwijs zien waar zij voor staan.

De School!Week wordt altijd afgesloten met de Kinderconferentie. Dit jaar was deze conferentie voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 bij het Liliane Fonds. De conferentie werd geleid door kindercorrespondent Tako Rietveld,

De deelnemende kinderen filosofeerden onder andere over kinderrechten, en ze konden zien en ervaren hoe het is om een handicap te hebben.
Kees-Jan van der Klooster liet zien en vertelde hoe belangrijk het is voor mensen met een handicap om zoveel mogelijk zelf te doen.

Presentatie Brusjes dag Ariane de Ranitz.

12 april werd op mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht een dag georganiseerd voor broertjes en Zusjes. Omdat veel ouders voor de gelegenheid ook op school waren werd aan hen, door Marleen Sol HU en Kees-Jan uitleg gegeven over het onderzoek fit for the future van de Hogeschool Utrecht en de rolstoel training van K-J projects.

Pr. Maxima Manege

25 september gaf Kees-Jan een presentatie en mini workshop rolstoel rijden op de dag voor de vrijwilligers van de Maxima Manege in Den Dolder. Deze dag kregen de vrijwilligers ook nog les in gebarentaal en was er workshop voor therapie met paarden. Deze dag werd mogelijk gemaakt door NSGK.

ulebelt-ws
Themadag Samen Spelen

30 september 2016 organiseerde De speeltuinbende i.s.m. Springzaad een Themadag ‘Samen Spelen op natuurspeelplekken’ op de De Ulebelt in Deventer. De Speeltuinbende heeft deze geweldige dag samen met Springzaad georganiseerd. De dag was voor iedereen die werkt met, voor of in speelnatuur. Kees-Jan gaf een insprierende presentatie om de dag te openen. ‘K-j van der Klooster gaf een super inleiding’ aldus Ilse van de Put en Luuk van Term van de speeltuinbende.

Workshop opening WKZ Sportief

19 september was de officiele opening van WKZ sportief en K-J Projects was erbij.
Voor bezoekenden scholieren en patienten van WKZ werden tal van sportieve activiteiten georganiseerd.
K-J Projects verzorgde deze middag een ervaring rolstoelrijden voor de kinderen.

Presentatie en workshop voor Junior adviseurs Welzorg.
20 september 2016

Welzorg werkt aan verbetering van hun dienstverlening. Belangrijke onderdeel hier bij is het bevorderen van de participatie in de maatschappij van de gebruikers van hulpmiddellen.
In het kader hiervan gaf Kees-Jan namens K-J Projects een presentatie en workshop aan 16 adviseurs van kinder rolstoelen.
Tijdens deze workshop kregen de adviseurs een frisse kijk op leven met een rolstoel, werd aandacht besteed aan het belang van mobiliteit vs goede zitpostie.
Daarnaast kregen ze een mini workshop rolstoelrijden.

De workshop werd gezien als een eye opener en als verfrissend ervaren.

Workshop Indoorskydive

In juni 2015 verzorgde K-J Projects een workshop voor instructeurs en personeel van de indoorskydive in Roosendaal.
Tijdens deze workshop assisteerden de instructeurs mensen met een beperking in de tunnel en kregen zij tijdens een presentatie uitleg over de do’s and don’ts.

indoorskydive-parachutist

K-J Projects actief op de Paralympische talentendag van het NOC NSF.

Op 4 oktober werd op het MRC in Doorn weer een paralympische talentendag georganiseerd. Onder de jonge sportievelingen was er dit jaar ook een speciaal programma voor de jeugd tot 12 jaar.
Samen met Paralympisch Tennissers Robin Ammerlaan en Ronald Vink verzorgde K-J Projects de activiteiten voor de minioren.

Workshop voor professionals speciaal onderwijs.

In het kader van de trainingen die voor het project fit for the future gegeven gaan worden in het mytylonderwijs kregen professionals van 5 centra  een workshop rolstoelrijden.

K-J Projects ontwikkelde speciaal voor de aanstaande trainingen op de mytylscholen een handleiding voor therapeuten en vakdocenten.

Workshop voor ambtenaren ruimtelijke ordening Breda

Sinds oktober 2014  biedt Brainman in samenwerking met daretocare (www.daretocare.nl) en K-J Projects een unieke workshop toegankelijkheid in de openbare ruimte aan met als titel ‘Ik wil gewoon kunnen doen waar ik zin in heb’. De uitvoering in opdracht van bijvoorbeeld de gemeente Breda was zeer succesvol.

Geinteresseerd in deze workshop neem contact op met Dhr J. van Velzen via www.brainman.nl

Reacties van de deelnemers:

"Goede workshop met praktijkvoorbeelden en duidelijk gericht op bewustwording van inclusief ontwerp.
Stimulerend en realistisch. Inhoudelijk sterk en duidelijk weergegeven."

"Geweldig interessante en inspirerende workshop die vraagt naar meer!"

"Goed om je in je rol van ambtenaar bezig met openbare ruimte of openbare gebouwen meer bewust te worden van datgene waar mensen met een beperking tegenaan lopen."

Workshop ADSU Congres.

Tijdens het ADSU congres (Aan de slag in Utrecht) verzorgde K-J Projects een workshop voor professionals in de ondersteunende zorg.

SPortcongres VSU 2014Het congres stond in het teken van wat professionals nodig hebben om actiever in activering te worden? Wat houd je nu tegen en hoe kan jij deze nieuwe rol gaan toepassen? Kortom, een inspirerende dag waarbij je als professional wordt ondersteund om echt actiever te worden in activering.

De workshop van K-J Projects deze dag werd belicht hoe de mogelijkheden worden gecreëerd vanuit het perspectief van sport en beweging en welke betekenis dit heeft voor cliënten.

Workshop DEN DOW Benelux

Het Disabled Employees Network van DOW organiseerde ism K-J Projects 2 disability awareness workshops voor managers van DOW Benelux.

Tijdens deze workshop kregen managers meer inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een handicap op de werkvloer.
DOW-workshop-big

VSU Sportcongres.
Op het sportcongres van VSU gaf K-J Projects een workshop aan sportverenigingen over de invloed van de omgeving op de persoonlijke en sportieve ontwikkeling van mensen met een beperking.

Leave a Reply