Pr. Maxima Manege

Kees-Jan gaf een presentatie en mini workshop rolstoel rijden op de dag voor de vrijwilligers van de Maxima Manege in Den Dolder. Op deze dag kregen de vrijwilligers ook nog les in gebarentaal en was er workshop voor therapie met paarden. Dit alles werd mogelijk gemaakt door NSGK.

Themadag Samen Spelen

Op 30 september 2016 organiseerde De Speeltuinbende in samenwerking met Springzaad een Themadag ‘Samen Spelen op natuurspeelplekken’ op de De Ulebelt in Deventer. De dag was voor iedereen die werkt in speelnatuur. Kees-Jan gaf een inspirerende presentatie om de dag te openen. ‘K-j van der Klooster gaf een super inleiding’ aldus Ilse van de Put en Luuk van Term van de speeltuinbende.

ulebelt-ws

Workshop opening WKZ Sportief

19 september was de officiele opening van WKZ sportief en K-J Projects was erbij. Voor bezoekenden scholieren en patienten van WKZ werden tal van sportieve activiteiten georganiseerd. K-J Projects verzorgde deze middag een ervaring rolstoelrijden voor de kinderen.

Presentatie en workshop voor Junior adviseurs Welzorg

Welzorg werkt aan verbetering van hun dienstverlening. Belangrijk onderdeel hierbij is het bevorderen van de participatie in de maatschappij van de gebruikers van hulpmiddelen. In het kader hiervan gaf Kees-Jan namens K-J Projects op 20 september 2016 een presentatie en workshop aan 16 adviseurs van kinderrolstoelen. Tijdens deze workshop kregen de adviseurs een frisse kijk op leven met een rolstoel, werd aandacht besteed aan het belang van mobiliteit versus goede zitpositie. Daarnaast kregen ze een mini workshop rolstoelrijden. De workshop werd gezien als een eye-opener en werd als verfrissend ervaren.

Workshop Indoorskydive

In juni 2015 verzorgde K-J Projects een workshop voor instructeurs en personeel van de indoorskydive in Roosendaal.
Tijdens deze workshop assisteerden de instructeurs mensen met een beperking in de tunnel en kregen zij tijdens een presentatie uitleg over de do’s and don’ts.

indoorskydive-parachutist

K-J Projects actief op de Paralympische talentendag van het NOC NSF

Op 4 oktober werd op het MRC in Doorn weer een paralympische talentendag georganiseerd. Onder de jonge sportievelingen was er dit jaar ook een speciaal programma voor de jeugd tot 12 jaar. Samen met Paralympisch Tennissers Robin Ammerlaan en Ronald Vink verzorgde K-J Projects de activiteiten voor de minioren.

Workshop voor professionals speciaal onderwijs

In het kader van de trainingen die voor het project fit for the future gegeven gaan worden in het mytylonderwijs kregen professionals van 5 centra  een workshop rolstoelrijden. K-J Projects ontwikkelde speciaal voor de aanstaande trainingen op de mytylscholen een handleiding voor therapeuten en vakdocenten.

Workshop voor ambtenaren ruimtelijke ordening Breda

Sinds oktober 2014  biedt Brainman in samenwerking met daretocare (www.daretocare.nl) en K-J Projects een unieke workshop toegankelijkheid in de openbare ruimte aan met als titel ‘Ik wil gewoon kunnen doen waar ik zin in heb’. De uitvoering in opdracht van bijvoorbeeld de gemeente Breda was zeer succesvol. Geinteresseerden in deze workshop neem contact op met Dhr J. van Velzen via www.brainman.nl. Reacties van de deelnemers:
“Goede workshop met praktijkvoorbeelden en duidelijk gericht op bewustwording van inclusief ontwerp.
Stimulerend en realistisch. Inhoudelijk sterk en duidelijk weergegeven.”
“Geweldig interessante en inspirerende workshop die vraagt naar meer!”
“Goed om je in je rol van ambtenaar bezig met openbare ruimte of openbare gebouwen meer bewust te worden van datgene waar mensen met een beperking tegenaan lopen.”

Workshop ADSU Congres

Tijdens het ADSU congres (Aan de slag in Utrecht) verzorgde K-J Projects een workshop voor professionals in de ondersteunende zorg.Het congres stond in het teken van wat professionals nodig hebben om actiever in activering te worden. Wat houd je nu tegen en hoe kan jij deze nieuwe rol gaan toepassen? Kortom, een inspirerende dag waarbij je als professional wordt ondersteund om echt actiever te worden in activering.

De workshop van K-J Projects deze dag werd belicht hoe de mogelijkheden worden gecreëerd vanuit het perspectief van sport en beweging en welke betekenis dit heeft voor cliënten.

SPortcongres VSU 2014

Workshop DEN DOW Benelux

Het Disabled Employees Network van DOW organiseerde in samenwerking met K-J Projects twee disability awareness workshops voor managers van DOW Benelux. Tijdens deze workshop kregen managers meer inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een handicap op de werkvloer.
DOW-workshop-big

VSU Sportcongres

Op het sportcongres van VSU gaf K-J Projects een workshop aan sportverenigingen over de invloed van de omgeving op de persoonlijke en sportieve ontwikkeling van mensen met een beperking.