A Wheelchair Skills Event 2017

 

KJ Projects

Unlimited Abilities

Welkom op de pagina van K-J Projects Wheelchair Skills Event 2017.
21 oktober 2017!

UITVERKOCHT!!

Je kunt je voor dit jaar enkel nog aanmelden als bezoeker van de skills contest, voor workshops zijn geen plekken meer.
Vanaf 16 uur start de wheelchair skills contest, toeschouwers zijn van harte welkom vanaf 14:30.

‘A Wheelchair Skills Event’
Een rolstoelevenement voor jong en oud en voor alle niveaus dat in het teken staat van het plezier van rolstoelrijden.
Gebruik jij een handbewogen rolstoel en wil je hiermee zoveel mogelijk uit het leven halen? Dan is dit jou dag voor inspiratie.

In 2016 vond de eerste editie van dit unieke evenement plaats. Met meer dan 120 bezoekers, waarvan zo’n 50 deelnemers in een handbewogen rolstoel was het evenement een groot succes.

Deelnemers kunnen ook dit jaar meedoen aan workshops rolstoelvaardigheid en WCMX en je kunt je vaardigheden meten met anderen tijdens de Skills contest.

Wat je moet weten voor je je gaat aanmelden.
We hebben een maximum van 60 deelnemers voor de workshops deze dag dus wees er snel bij!
We hebben workshops die zich richten op het basis vertrouwen en de dagelijkse vaardigheden met de rolstoel en we hebben workshops Wheelchair MX.
Familie, vrienden en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als bezoeker.

Voor wie zijn de workshops op het evenement?
Het evenement richt zich op gebruikers van een handbewogen rolstoel die redelijk tot goede arm functie hebben en in staat zijn zelf te rollen.
De vaardigheidsworkshops zijn ook geschikt voor rolstoelen met smart-drives, e-wheels of andere elektronisch ondersteuning zijn welkom.

Over de Workshops
Workshop rondes duren 1 uur, op basis van de aanmeldingen maken we een indeling. Groepjes zijn niet groter dan 5 mensen en worden begeleid door een therapeut en er ervaringsdeskundige.

Welke workshops kun je volgen.
Workshop beginners: Tijdens de workshop voor beginners helpen onze instructeurs je over de eerste mentale drempels te komen om vertrouwder te raken met je rolstoel en leer je beter rollen, leer je de basis voor het op en afrijden van stoepjes en drempels en kun je leren vertrouwd te raken met balanceren.

Workshop gevorderden: Ook als je de wheelie al goed onder controle hebt en hoge stoepen en trapjes geen probleem voor je zijn hebben we uitdaging voor je. Tijdens de workshop voor gevorderden ga je nog een stap je verder en combineer je diverse technieken om moeilijkere obstakels te overwinnen.

Workshop WCMX: David Lebuser Europa’s beste WCMX rider en zijn vriendin Lisa Schmidt zullen de workshops WCMX begeleiden. Tijdens deze workshop krijg je de mogelijkheid om onder begeleiding van experts het skatepark te verkennen en je eerste stappen te maken om een drop in van een skate-ramp te maken.

Wheelchairskills contest: Heb jij de skills om de vaardigste rolstoeler van Nederland te worden? Tijdens de wheelchairskills contest leggen we een uitdagend parcours aan waar je skills op de proef gesteld worden. Zet jij dit jaar de snelste tijd neer?  Voor de contest is een maximum van 20 deelnemers. 12 experts en 8 juniors tot 12jr.

Deuren Open.
De deuren openen om 10:30, de eerste workshops starten om 11:00

In de aanloop naar het evenement zullen we nog aanvullende info op deze pagina en social media plaatsen.

Eigen risico:
Tijdens het evenement zorgen we dat er voldoende instructeurs aanwezig zijn om iedereen  te begeleiden bij de workshops om ongelukken te voorkomen. Het kan echter altijd gebeuren dat je valt met de rolstoel, de evenement locatie ligt  vol met (skate) obstakels en de organisatie gaat uit van eigen verantwoordelijkheid en dat je je eigen mogelijkheden en risico’s goed kunt inschatten.
Onze motto neem geen onnodige risico’s of accepteer de gevolgen als het mis gaat. Deelname aan dit event is dan ook op eigen risico.

Locatie:
Skatepark Utrecht, Kon. Wilhelminalaan 4, 3527 LD Utrecht