Om een impressie te krijgen van waar Kees-Jan in het verleden al is uitgenodigd hebben wij een aantal toonaangevende opdrachten op een rijtje gezet.

Inleider Thema avond ‘I got skills’ van het Jonge Alumni netwerk UU.

Op donderdag 31 mei 2018 organiseerde het Jonge Alumni Netwerk (JAN) de Young Alumni Academy: een inspirerend avondprogramma vol uitdagende workshops op het gebied van professionele ontwikkeling en persoonlijke kwaliteiten.

De avond werd geopend door Kees-Jan van der Klooster, Een inspirerend verhaal waarin het gaat over de wil, maar ook de druk om te presteren. Over obstakels en succes. En over de kunst om te genieten van de dingen die je kunt.

Partner meeting Cruyff foundation

Tijdens deze dag werd een update gegeven over de ontwikkelingen rondom de Cruyff Foundation en de projecten, en daarna gaf Kees-Jan van der Klooster een mooi voorbeeld van één van die projecten: zijn rolstoelvaardigheidstrainingen, waarmee kinderen in een rolstoel vertrouwen winnen en hun stoel gaan zien als vriend en ‘lichaamsdeel’, in plaats van er bang voor te zijn. Daaruit werd duidelijk hoe belangrijk en waardevol de steun van de sponsoren en partners is. Henk Gemser nam vervolgens de tijd om alle ins- en outs van de schaatssport door te nemen

Lezing: Kracht van paralympische sporters

Tijdens de paralympische spelen werd voor medewerkers van het ministerie van VWS een lunch bijeenkomst gehouden.
Margriet Schutter en Kees-Jan van der Klooster gaven deze middag een lezing over hun persoonlijke sportervaringen.
Kees-Jan ging daarbij in op de kracht van aangepaste sporten en hoe deze in de media worden gebracht.
Na afloop werd de race waar zitskier Jeroen Kampschreur goud won becommentarieert door Kees-Jan.

Gastoptreden bij Be-People op nationale evenement Diversiteit in Bedrijf

Op het nationale evenement van Diversiteit in Bedrijf in Den Haag was Kees-Jan onderdeel van de workshop visualisatie van Be-People, het bedrijf van psychologe Fiona Harmsen. In zijn presentatie nam Kees-Jan de deelnemers mee in het visualiseren van een race en hoe je hierna beter kunt omgaan met onverwachte situaties.
http://diversiteitinbedrijf.nl

EACD International Conference

In samenwerking met onderzoekers Manon Bloemen en Marleen Sol van de Hogeschool Utrecht en Marleen van der Krogt mocht Kees-Jan een mini-symposium houden op de internationale conferentie van de European Academy for Childhood Disability. Het mini-symposium over het onderzoek naar de rolstoelvaardigheidstrainingen en het hoe en waarom van de trainingen werd erg goed ontvangen en wekte interesse van aanwezigen uit diverse landen. Voor ons een enorme opsteker en laat zien dat we echt met iets bijzonders bezig zijn.

Opening Leerlingen conferentie Breda College

Leerlingen met een beperking van het Breda College organiseerde 7 april een conferentie met als thema ‘Durf je wel’. Deze dag kwamen leerlingen uit speciaal en regulier onderwijs samen om in gesprek te gaan over inclusie van leerlingen met een beperking in het regulier onderwijs. Kees-Jan had de eer om deze dag te openen met een inspirerend praatje.

Aftrap ‘Meedoen met een handicap’

Tijdens de aftrap van de overheidscampagne ‘Meedoen met een handicap’ op de Horecava verzorgde Kees-Jan namens K-J Projects de gespreksleiding. Na een gesprek met Staatssecretaris van Rijn, Rob Bongenaar, Dir Kon Horeca Nederland en ervaringsdeskundigen die meewerkten aan de campagne werd de campagne gelanceerd op de Horecava in Amsterdam.
Meer info op meedoenmeteenhandicap.nl

Presentatie en workshop Atlas-Kidtech themadag

Atlas Kidtech (onderdeel van Medux) organiseerde 1 december een thema dag voor professionals uit de kinderrevalidatie. Kees-Jan verzorgde namens K-J Projects een presentatie en een workshop voor ruim 100 therapeuten van kinderinstellingen.

untitled-1

Presentatie en begeleiding van JPC

Op uitnodiging van het ministerie van buitenlandse zaken bezocht een delegatie van het Japans Paralympisch comité Nederland van 20 tot 24 november 2016. Tijdens het bezoek, dat in het teken stond van samenwerking tussen NL en Japan op het gebied van integratie van olympische en paralympische sporten, leverde Kees-Jan namens K-J Projects twee bijdragen.
Op uitnodiging van NOC-NSF gaven Esther Vergeer en Kees-Jan een presentatie over hun activiteiten na hun sportcarriere en sloten zij aan bij een informeel diner. Op de tweede dag was Kees-Jan op uitnodiging van VSU aanwezig bij het ronde tafelgesprek op universiteit Nyenrode. Tijdens dit gesprek, dat geïnitieerd was door Nyenrode Sports Inc, werden sportstimuleringsprojecten in Nederland uitgelicht en werd gesproken over de situatie in Japan.

Lezing-UWV inspiratiedag

Tijdens een inspiratiedag, gehouden op 17 november 2016, voor werkzoekende bij UWV Helmond opende Kees-Jan namens RunningMates deze dag met een lezing van 45 min. 150 werkzoekenden starten na een motiverende talk aan de workshops met het thema netwerken. Reacties deelnemers:

“Motiverend!! Vooral door de opening van Kees-Jan.
“Kees- Jan mooi verhaal, positieve draai.”
“Positief verhaal van Kees- Jan, inspirerend.”
“Kees- Jan was Sterk!”
“Zeer inspirerend. Ik was al een positief mens, maar door de gastspreker Kees-Jan enorm gemotiveerd om mijn kansen eens van een andere kant te bekijken.”
“Spreker indrukwekkend.”

logo-runningmates-uwv

UWV Dordrecht | Presentatie medewerkers

Kees-Jan van der Klooster heeft donderdag een inspirerend verhaal gehouden over tegenslagen, beperkingen, positief denken, kansen creëren en motivatie. Op het moment dat je het label ‘hulpbehoevend’ krijgt opgeplakt word je vaak op een andere manier gezien en benaderd. Kees-Jan heeft op een humoristische wijze de valkuilen en zijn omgang met deze situaties in beeld gebracht. De medewerkers van UWV Dordrecht waren lovend over Kees-Jan zijn verhaal en zien vanuit dit oogpunt vooral nieuwe kansen om toe te passen binnen de praktijk.

Lezing beweegmarkt Roosendaal

Na het succes van vorig jaar organiseren centrum voor Wonen & Zorg De Brink, het Kellebeek College en Zorgboulevard Roosendaal in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant op 21 april van 10.00 tot 16.00 uur opnieuw een inspirerende beweegmarkt voor jong en oud. Tijdens de beweegmarkt komen theorie en praktijk als vanzelfsprekend samen. Eén van de hoogtepunten van de markt op het Kellebeek College is een lezing van Kees-Jan van der Klooster. 

UWV Apeldoorn

15 Maart 2016 heeft Kees-Jan namens RunningMates de Kick-off gedaan van de samenwerking met het UWV.
Kees-Jan sprak namens RunningMates de werkgevers toe over zijn persoonlijke ervaringen van leven met een beperking en de valkuilen en kansen van werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het verhaal van Kees-Jan heeft een grote indruk achtergelaten bij de werkgevers en wij zijn benieuwd naar de effecten van deze inspiratie dag op de langere termijn.

Lezing  Symposium ‘Het belang van Aangepast Sporten’ van Sportservice Noord Holland.

Op vrijdag 15 april 2016 vond het symposium ‘Het Belang van Aangepast Sporten’ plaats. Het thema van dit symposium is het belang van sport voor mensen met een beperking en de koppeling tussen wetenschap en praktijk. Tijdens het symposium komen interessante sprekers aan het woord en kunt u kiezen uit verschillende onderwerpen.
Kees-Jan gaf een lezing over de vraag ‘waar liggen de grenzen?’

Vereniging voor Bewegingswetenschappen

Opening Key-note speaker
VvBN Symposium 2016 ‘Presteren op Olympisch niveau’

Coventry university conference
Disability Sport: Changing lives, changing perceptions?
Keynote speaker

Zeeuwse Werkkamer
Conferentie Aan de slag in Zeeland
Lezing ‘Arbeid en handicap’

UMCU Publiekslezing iov WKZ
Lezing over belang van rolstoelvaardigheid
Publiekslezing sport en bewegen voor elk kind

Symposium Fit Kids
Lezing ‘De effecten van ons handelen op de ontwikkeling van een kind’

EASS Theme Session (Utrecht)
Social Perceptions of Disability and Disability sport
Member of panel discussion
EASS-2014

Fontys Hogeschool Symposium ‘Gehandicapten sport’
Gastles over aangepaste sport en marketing

Het Dorp Arnhem – SIZA
Ik ontmoet en doe mee’-evenement

Presentatie ‘Zelfvertrouwen en eigenregie’

20 Jarig Jubileum Sophia revalidatie
Gastspreker ‘Grensverleggend leven met een beperking’

MEDI Nederland
Masterclass Compression Without compromises

Presentatie ‘Een andere kijk op leven met een beperking’

Stichting de Groene Wensboot
Lezing voor vrijwilligers groene wensboot
www.groenewensboot.nl

Ned. Vereniging voor trauma chirurgie
Gevorderden Symposium 2013

Gastspreker ‘Een dwarslaesie, wat nu?’

UWV Goes ‘Werkdaagse 2012’
Lezing ‘Handicap en arbeid’

UMC St Radboud – Fysiotherapie Centraal
Symposium 50-jarig bestaan.
Gastspreker ‘Leven met een beperking’

Ernst en Young – Human capital seminar
Gastspreker ‘Grenzen verleggen en uitdagingen zoeken’