K-J Projects op school

In 2003 startte Kees-Jan naast zijn sportieve carriere ook met het geven van voorlichting in het onderwijs, vanuit deze ervaringen is de passie ontstaan om K-J Projects te starten.
Door de jaren heen bezocht Kees-Jan honderden scholen en zag hij duizenden leerlingen voorbij komen. Met deze ervaring heeft hij met K-J Projects een boeiend verhaal voor basis en middelbare scholieren gecombineerd met een praktijkles in de rolstoel.

Kees-Jan in de Klas

Op verzoek van Julia Vermeer 13, die in 2016 meedeed met een rolstoelvaardigheidstraining, werd Kees-Jan uitgenodigd voor een middagje rolstoelrijden met haar mede leerlingen. De leerlingen konden naast lekker experimenteren in de rolstoel ook vragen stellen over Kees-Jan zijn sporten en leven.

Meer dan 200 leerlingen kregen een inkijkje in leven met een beperking,

Voor het zevende jaar op rij verzorgde K-J Projects voorlichtingslessen op het Broklede College in Breukelen.
Leerlingen van 4 HAVO en 5 VWO kregen een interactieve voorlichtingsles en konden ervaren hoe het is om een rolstoel te besturen.

De Kinderconferentie VOS-ABB bij het Liliane Fonds in Den Bosch

Elk jaar organiseert VOS/ABB de School!Week, waarin openbare en algemeen toegankelijke scholen in heel Nederland zich stevig op de kaart zetten. Zij organiseren allerlei activiteiten en laten op basis van de kernwaarden van het openbaar onderwijs zien waar zij voor staan. De School!Week wordt altijd afgesloten met de Kinderconferentie. Dit jaar was deze conferentie voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 bij het Liliane Fonds. De conferentie werd geleid door kindercorrespondent Tako Rietveld. De deelnemende kinderen filosofeerden onder andere over kinderrechten, en ze konden zien en ervaren hoe het is om een handicap te hebben.
Kees-Jan van der Klooster liet zien en vertelde hoe belangrijk het is voor mensen met een handicap om zoveel mogelijk zelf te doen.

Presentatie Brusjesdag Ariane de Ranitz

12 april werd op mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht een dag georganiseerd voor broertjes en zusjes. Omdat veel ouders voor de gelegenheid ook op school waren werd aan hen door Marleen Sol HU en Kees-Jan uitleg gegeven over het onderzoek Fit for the Future van de Hogeschool Utrecht en de rolstoel training van K-J Projects.