Kees-Jan van der Klooster geeft, vanuit zijn levensverhaal en filosofie over leven met een beperking, presentaties en lezingen op congressen, symposia en evenementen. Omdat hij werkt vanuit een vast gedachten goed kan hij zijn verhaal vanuit verschillende invalshoeken brengen gericht op de diverse doelgroepen.
om een impressie te krijgen waar Kees-Jan in het verleden al is uitgenodigd hebben wij een aantal toon aangevende opdrachten op een rijtje gezet.
Neem gerust contact met ons op wanneer u denkt dat Kees-Jan een bijdrage kan leveren aan uw evenement.

EACD International Conference
In samenwerking met onderzoekers Manon Bloemen en Marleen Sol van de Hogeschool Utrecht en Marleen van der Krogt mocht Kees-Jan een mini-symposium houden op de internationale conferentie van de European Academy for Childhood Disability. Het mini-symposium over het onderzoek naar de rolstoelvaardigheidstrainingen en het hoe en waarom van de trainingen werd erg goed ontvangen en wekte interesse van aanwezigen uit diverse landen.
Voor ons een enorme opsteker en laat zien dat we echt met iets bijzonders bezig zijn.

Opening Leerlingen conferentie Breda College.

Leerlingen met een beperking van het Breda College organiseerde 7 april een conferentie met als thema ‘Durf je wel’. Deze dag kwamen leerlingen uit speciaal en regulier onderwijs samen om in gesprek te gaan over inclusie van leerlingen met een beperking in het regulier onderwijs.
Kees-Jan had de eer om deze dag te openen met een inspirerend praatje.

Presentatie Brusjes dag Ariane de Ranitz.

12 april werd op mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht een dag georganiseerd voor broertjes en Zusjes. Omdat veel ouders voor de gelegenheid ook op school waren werd aan hen, door Marleen Sol HU en Kees-Jan uitleg gegeven over het onderzoek fit for the future van de Hogeschool Utrecht en de rolstoel training van K-J projects.

Aftrap ‘Meedoen met een handicap’

Tijdens de aftrap van de overheidscampagne ‘Meedoen met een handicap’ op de Horecava verzorgde Kees-Jan namens K-J Projects de gespreksleiding.  Na een gesprek met Staatssecretaris van Rijn, Rob Bongenaar, Dir Kon horeca Nederland en ervaringsdeskundigen die meewerkten aan de campagne werd de campagne gelanceerd op de Horecava in Amsterdam.
Meer info op meedoenmeteenhandicap.nl

untitled-1Presentatie en workshop Atlas-Kidtech thema dag.

Atlas Kidtech (onderdeel van Medux) organiseerde 1 december een thema dag voor professionals uit de kinderrevalidatie. Kees-Jan verzorgde namens K-J Projects een presentatie en een workshop voor ruim 100 therapeuten van kinderinstellingen.

Presentatie en begeleiding van JPC

20 tot 24img-20161122-wa0007img-20161122-wa0005 nov 2016

Op uitnodiging van ministerie van buitenlandse zaken bezocht een delegatie van het Japans Paralympisch comité Nederland. Tijdens het bezoek, dat in het teken stond van samenwerking tussen NL en Japan op het gebied van integratie van olympische en paralympische sporten, leverde Kees-Jan namens K-J Projects 2 bijdragen.
Op uitnodiging van NOC-NSF gaven Esther Vergeer en Kees-Jan een presentatie over hun activiteiten na hun sportcarriere en sloten zij aan bij een informeel diner.
De 2e dag was Kees-Jan Op uitnodiging Van VSU aanwezig bij het ronde tafelgesprek op universiteit Nyenrode. Tijdens dit gesprek , dat geïnitieerd was door Nyenrode Sports Inc, werden sportstimuleringsprojecten in Nederland uitgelicht en werd gesproken over de situatie in Japan.

Lezing-UWV inspiratiedag

logo-runningmates-uwv
(Helmond 17 november 2016)

Tijdens een inspiratiedag voor werkzoekende bij UWV Helmond opende Kees-Jan namens runningmates deze dag met een lezing van 45 min.
150 werkzoekenden starten na een motiverende talk aan de workshops met het thema netwerken.
Reacties Deelnemers:

  • Motiverend!! Vooral door de opening van Kees-Jan.
  • Kees- Jan mooi verhaal, positieve draai.
  • Positief verhaal van Kees- Jan, inspirerend!
  • Kees- Jan was Sterk!
  • Zeer inspirerend. Ik was al een positief mens, maar door de gastspreker Kees-Jan enorm gemotiveerd om mijn kansen eens van een andere kant te bekijken.
  • Spreker indrukwekkend!

DOW-workshop-big

UWV Dordrecht | Presentatie medewerkers

Kees-Jan van der Klooster heeft donderdag een inspirerend verhaal gehouden over tegenslagen, beperkingen, positief denken, kansen creëren en motivatie. Op het moment dat je het label ‘hulpbehoevend’ krijgt opgeplakt wordt je vaak op een andere manier gezien en benaderd. Kees-Jan heeft op een humoristische wijze de valkuilen en zijn omgang met deze situaties in beeld gebracht.

De medewerkers van UWV Dordrecht waren lovend over Kees-Jan zijn verhaal en zien vanuit dit oogpunt vooral nieuwe kansen om toe te passen binnen de praktijk.

Lezing beweegmarkt Roosendaal
beweegmarkt 2016
Na het succes van vorig jaar organiseren centrum voor Wonen & Zorg De Brink, het Kellebeek College en Zorgboulevard Roosendaal in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant op 21 april van 10.00 tot 16.00 uur opnieuw een inspirerende beweegmarkt voor jong en oud. Tijdens de beweegmarkt komen theorie en praktijk als vanzelfsprekend samen. Eén van de hoogtepunten van de markt op het Kellebeek College is een lezing van Kees-Jan van der Klooster. 

Lezing  Symposium ‘Het belang van Aangepast Sporten’ van Sportservice Noord Holland.
‘Het belang van Aangepast Sporten’
Op vrijdag 15 april 2016 vond het symposium ‘Het Belang van Aangepast Sporten’ plaats. Het thema van dit symposium is het belang van sport voor mensen met een beperking en de koppeling tussen wetenschap en praktijk. Tijdens het symposium komen interessante sprekers aan het woord en kunt u kiezen uit verschillende onderwerpen.
Kees-Jan gaf een lezing over de vraag ‘waar liggen de grenzen?’

UWV Apeldoorn
Inspiratie dag 50+
15 Maart 2016 heeft Kees-Jan namens RunningMates de Kick-off gedaan van de samenwerking met het UWV.
Kees-Jan sprak namens RunningMates de werkgevers toe over zijn  persoonlijke ervaringen van leven met een beperking en de valkuilen en kansen van werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het verhaal van Kees-Jan heeft een grote indruk achtergelaten bij de werkgevers en wij zijn benieuwd naar de effecten van deze inspiratie dag op de langere termijn.


Vereniging voor Bewegingswetenschappen
Opening Key-note speaker
VvBN Symposium 2016 ‘Presteren op Olympisch niveau’

Coventry university conference
Disability Sport: Changing lives, changing perceptions?
Keynote speaker

UMCU Publiekslezing iov WKZ
Lezing over belang van rolstoelvaardigheid
Publiekslezing sport en bewegen voor elk kind

Zeeuwse Werkkamer
Conferentie Aan de slag in Zeeland
Lezing ‘Arbeid en handicap’

EASS Theme Session (Utrecht)
Social Perceptions of Disability and Disability sport
Member of panel discussion
EASS-2014

Fontys Hogeschool Symposium ‘Gehandicapten sport’
Gastles over aangepaste sport en marketing

Het Dorp Arnhem – SIZA
Ik ontmoet en doe mee’-evenement

Presentatie ‘Zelfvertrouwen en eigenregie’

20 Jarig Jubileum Sophia revalidatie
Gastspreker ‘Grensverleggend leven met een beperking’

MEDI Nederland
Masterclass Compression Without compromises

Presentatie ‘Een andere kijk op leven met een beperking’

Stichting de Groene Wensboot
Lezing voor vrijwilligers groene wensboot
www.groenewensboot.nl

Ned. Vereniging voor trauma chirurgie
Gevorderden Symposium 2013

Gastspreker ‘Een Dwarslaesie, wat nu’

Symposium Fit Kids
Lezing ‘De effecten van ons handelen op de ontwikkeling van een kind’

UWV Goes ‘Werkdaagse 2012’
Lezing ‘Handicap en arbeid’

UMC St Radboud – Fysiotherapie Centraal
Symposium 50 jarig bestaan.
Gastspreker ‘Leven met een beperking’

Ernst en Young – Human capital seminar
Gastspreker ‘Grenzen verleggen en uitdagingen zoeken’